Участь у круглому столі на тему трансфертного ціноутворення

 

Партнер Лекс’Юс Роман Блажко взяв участь у круглому столі Асоціації правників України на тему: “Трансфертне ціноутворення. ДФС та платники податків”.

Під час круглого столу були обговорені питання трансфертного ціноутворення, у тому числі судової практики у відповідній категорії справ. 

Судові справи щодо трансфертного ціноутворення можна умовно поділити на дві категорії: 

  • Справи, у яких дається оцінка господарським операціям платника на предмет того, чи є вони контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення; 
  • Справи щодо суті трансфертного ціноутворення. 

Особливу складність для судів складає саме друга категорія справ. У цих справах, яких на сьогоднішній день не так багато, суд фактично ставиться на місце спеціаліста  з трансфертного ціноутворення. Йому потрібно перевірити доцільність застосування того чи іншого методу трансфертного ціноутворення, правильність побудови вибірки та вибору сторони, яка досліджується, тощо. 

Суди опиняються перед вибором швидкого опанування у процесі судового розгляду професії спеціаліста з трансфертного ціноутворення, яка вочевидь виходить за рамки юриспруденції, або призначення судової експертизи. 

Розповісти друзям: G+ FB Twitter

ШВИДКО ПОСТАВИТИ ЗАПИТАННЯ

Терміново потрібна консультація? Залиште повідомлення у цій формі і ми з Вами зв'яжемося.